Сторінки 1-4 123 ... ОстанняОстання
Результати 1-20 з 64

Тема: Тернопіль

Сотник
    Постів
    1,802
    Подякували: 1,545

Тернопіль

Всім привіт. Приїхав до батьків у Тернопіль, тому вирішив скористатись нагодою і зробити фотозвіт по місту. Сам фотозвіт розділю да декілька тематичних постів.

Зразу зауважу, що не буду порівнювати найбідніший облцентр найбіднішої області з якимось іншим містом. А буду розказувати як змінюється Тернопіль, порівнюючи яким він був і яким став. Я виїхав з Тернополя десять років тому і не часто приїжджаю, тому добре помічаю як змінюється це місто.

Bogatyr, казав, що Тернополю повезло з архітекторами за совка. Це так, зате тепер не повезло. Таким архітекторам я б руки відрубував. Зате Тернополю нарешті повезло з мером. У місті нарешті з'явився мер який зрозумів, що можна не тільки просто красти але й красти і при цьому щось робити. За останні два роки місто сильно змінилось в питанні благоустрою. Цим питанням нарешті почали займатись чого не робили з 1991 року. Але про все по-порядку.

Цей файний пост оцінили:

SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Історія
    Всі фото у цьому пості з великим розширенням. Відкривайте оригінали.

Почну з короткої історії. У Тернополі, якщо брати пропорційно, дуже велика кількість спальних багатоповерхових районів. "Дружба" - найстаріший і найбільший з них. Його почали будувати зразу після війни, та продовжують забудовувати ще досі. Перша черга була з п'ятиповерхівок. Другу почали будувати в кінці вісімдесятих. В основному дев'ятиповерхівки. Є трохи приватного сектору.

Так виглядала Дружба у 60-тих:

Так вона виглядає зараз:

А це нові квартали з протилежної сторони:

Укінці 60-тих почали будувати Східний масив, який забудований в основному п'яти поверхівками. А на початку 80-тих Сонячний масив, який забудований переважно дев'яти поверховими будинками. Пізніше сонячний почали оббудовувати новими мікрорайонами. 9-й, 10-й(в народі названий Канадою), 11-й(зараз добудовують його останню частину) і 12-й. Ці два масиви, Сонячний та Східний із сусідніми мікрорайонами, утворили, як сказав Bogatyr, мегаспальник.

Добудва 11-го мікрорайону:

Будівництво 13-го мікрорайону:

Цей файний пост оцінили:

Last edited by Vovkulaka; 28-07-2016 at 01:46.
    SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Будівництво
    60-ті, 70-ті, 80-ті та 90-ті роки Тернопіль забудовували панельками. Найбільше однотипних панельок побудували з 1985 по 1995 роки. Після того в місті почалась ера цегляних будинків із білої та червоної облицювальної цегли. Контраст цих поколінь добре помітно у 10-му мкр-ні(Канада). Два фото однієї вулиці з різних сторін:

Хоча всі новобудови мали різну архітектуру, але від їхньої біло-червоної цегли вже тоншить. Вкінці нульових почали відходити від цегляного фасаду утеплюючи пінопластом. Єдиним розбавленням цегляних фасадів є ці новобудови(планується будівництво ще декількох будинків з подібним фасадом):

Хоча є і таке:

На початку десятих почали масово використовувати монолітнокаркасне будівництво у житлових будинках. Зараз йде така собі конкуренція. Хто кого. Візуально серед новобудов десь 40% монолітних на 60% цегляних. Проте відсоток перших з кожним роком збільшується. Ось декілька фото для наочності:

І цегляні:

Цей файний пост оцінили:

SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Архітектура
    Як ви помітили по попередньому пості якісної архітектури в Тернополі немає. Нижче викладу фото того, що можна виділити. Є ще декілька непоганих будинків але до них було далеко добиратись. Коротче, не судіть строго.

Бич всієї України - хаотичне скіління балконів. Будинок мав бути не поганним та рагулі, вони і в Африці рагулі.

Ну і "Набережний квартал" на окружній!!! На окружній!!!!!!!

Рагульство, звичайно, не минуло і архітекторів:

Та це ще дрібниці. Не знаю, що за дебіл зараз в Тернополі працює архітектором. Коротче, чоловік забив на генеральний план і на місці де мала бути дорога міського значення побудували 12-ти поверховий будинок.

Цей файний пост оцінили:

Last edited by Vovkulaka; 28-07-2016 at 14:51.
    SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Висотне будівництво
    До висотно будівництва у Тернополі я відношу все що 12+. Якщо брати історію, то як і в кожному місті найвищими будівлями були церкви. Вже у наш час, коли після війни почали будувати Дружбу на масиві побудували перші дев'яти поверхові будинки. Масове будівництво десятиповерхівок почалось в першій половині 90-х у 11-му мікрорайоні. Але відразу це діло заглохло. Виключенням стали три 16-ти поверхівки, одна 14-ти, та дві 12-ти.

На Дружбі:

У 12 мкр-ні:

А третю так і не добудували. Забудовник "Машбуд" заклав фундамент але гроші знайшлись тільки на шість поверхів:

14-ти поверхівка:

12-ти поверхова податкова:

Та 12-ти поверховий готель "Галичина":

Багато років місцеві будівельники будували дев'ятиповерхівки як зачакловані. Максимум, на що могли піти для підвищення висотності так це добудувати шпилі всякі:

Тільки в другій половині нульових до них дійшло, що ці шпилі нікому не потрібні і що якщо збудувати на поверх більше то можна заробити більше грошей. Потім до них дійшло, що можна будувати по 11 поверхів. Перші будинки були не повноцінні 11-ти поверхівки. Їх будували на схилах.
    Кілька років тому у Тернополі появилась нормальна будівельна фірма. Про їхню якість я нічого не чув але вони будують швидко і стараються по вище. Вони перші хто вирішив масово будувати 12-ти поверхівки. І знову ш таки теж не повноцінні (будують на схилах):

Тут будують три 12-ки:

Раніше хтось побудував на Дружбі одну 12-ку:

Цей файний пост оцінили:

SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Щільність забудови
    Щільність забудови болюче питання для Тернополя. Якщо тебе притисне на вулиці, а в Тернополі як і по всій Україні проблема з громадськими туалетами, то сходити прийдеться комусь під двері. Ну або в кращому випадку комусь під вікно.

Проблема забудови погіршується такзваною точковою забудовою. Тільки коло мого будинку є п'ять точкових забудов! Ось приклад коли у вулиці якій вже 50 років впихають новобудову:

Із-за відсутності місця забудовувати починають поля. Ось один дебіл (Колись була така фірма "Будівельник". На щастя її вже немає , а цей мудак сидить) вирішив в притул до міста у сусідньому селі збудувати квартальчик (пізніше ці будинки приєднали до Тернополя):

Ось ще будинок побудований на відшибі. Це вже зараз тут є сусіди, а коли його починали будувати поруч була тільки одна 6-ти поверхівка:

І ще один на відшибі. При цьому в глухому, віддаленому районі Кутківці:

А це частина 13-го мкр-ну. Ці будинки стоять відокремлено від всіх в полі:

Цей файний пост оцінили:

Last edited by Vovkulaka; 28-07-2016 at 12:34.
    SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Благоустрій
    Нагадаю, що Тернопіль бідне місто. Тому з благоустрієм тут слабо. Та нам повезло з новим мером. Він почав рухатись в цьому плані. Звичайно про світові стандарти ніхто не говорить. Що змінилось з новим мером? Зробили не тільки вулиці, але й взялись за прибудинкову територію і навіть за міжбудинкову. Давайте по-порядку.

Десь бачив список на цей рік 20 відкапіталених дворів. Мої знайомі підтверджують, що це робиться зараз і що це робилось минулого року:

Появилось багато таких дитячих майданчиків. Не рахував. На вскидку штук 20:

Ось такими роблять парковки під підїздом із решітчастої бруківки:

Багато тротуарів вздовж основних доріг заклали плиткою. Та що здивувало так це міждворова територія. Просто кажучи стежки між будинками почали перетворювати в доріжки з бруківки:

Тут взагалі не було тротуару:

Навіть фонтани роблять. Правда цей не працював. Та це єдиний з фонтанів які я бачив, що не працював:

Облагородили пішохідний бульвар:

Вуличне озеленення: вазони на тротуарі та на стовпах:

Сподобався бульвар. По краях оновлені доріжки в бруківці, а по центру для авто залишили стару бруківку:

Не поганий варіант виправити дебілізм. Стовп поставили посеред дороги. Підчас реконструкції його обвели бруківкою. Вийшов розділений трафік для громадського транспорту. Таких зупинок бачив тільки три да Дружбі:

Ну і взялись за парки. Хорошими темпами обкладають доріжки і площадки бруківкою:

Цей файний пост оцінили:

Last edited by Vovkulaka; 28-07-2016 at 12:38.
    SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    На що подивитись

Ілля писав, що в Тернополі нічого немає окрім ставу. Це як туристи приїжджають на день в Київ, їм покажуть Хрещатик і вони думають, що у Києві нічого крім Хрещатику немає.

У Тернополі гарна історична забудова. Та це окрема тема. Фотографій центру повно в неті. Єдине що викладу, це старий будинок. Напевно найстаріший після замку. Побудований 1898 року:

Тому я зверну увагу на ненастільки розкручені речі. І просто покажу життя міста.

У нас є місцеві "Потьомкінські сходи":

Підвісний міст через річку:

Літак на проспекті С.Бандери :

Так народ любить полежати на пагорбі біля озера:

А ще у Тернополі є чувак в якого свій специфічний стиль ресторанів. Ось перший який він відкрив "Старий млин":

Поруч "Фламінго":

Наступний "День&Ніч":

І ще "Ковчег":

Так сходи виглядають знизу:

А це такі фігури він поставив на центральному автовокзалі:

Ну і сам автовокзал:

Ще на вулицях міста можна зустріти такі розливайки квасу:

Ну і стадіон. За совка на лавках у ньому поміщалось 17'000. Зараз десь 14-15 тис.

Тут велике розширення:

На стадіоні встановили досить таки великий (враховуючи розміри самого стадіону) кольоровий екран:

Цей файний пост оцінили:

Last edited by Vovkulaka; 28-07-2016 at 12:50.
    SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    ТРЦ
    Кидати це в Містосрач смислу немає. Просто розповім які в Тернополі є ТРЦ. Точніше ТРЦ у Тернополі один - Подоляни (Боулінг, білярд, каток, кінотеатр на два зали, магазини одягу та Сільпо):

Цей Сільпо найбільший в місті:

Все! Все рашта в кращому випадку терпимі ТЦ:
    Орннава:

Ще є НОВУС:

Єдиний нормальний меблевий центр:

Ну і WinеTime. Кажуть, що Київські WinеTime пішли з Тернополя і власник їхній звідси:

Цей файний пост оцінили:

SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Де переночувати

Я знаю в Тернополі п'ять готелів які свої три зірки відробляють на всі сто. Скину фото двох з них:

Цей файний пост оцінили:

SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Дякую за увагу. На цьому поки все.

Цей файний пост оцінили:

SHOW MUST GO ON!

Полковник Аватарка melv
    Постів
    4,622
    Подякували: 7,457
    Цитата Originally Posted by Vovkulaka View Post
    This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
    Де переночувати
    А цей не на околиці міста? щось типу окружної

Дякую за звіт!

Сотник
    Постів
    1,802
    Цитата Originally Posted by melv View Post
    А цей не на околиці міста? щось типу окружної

Дякую за звіт!
    Обидва ці готелі зразу при в'їзді в Тернопіль зі сторони Львова. Але назвати це околицею якось важко.
    SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Ну і ще трохи.

Як тернопільські архітектори любили СРСР:

А ще в Тернополі є будинок співрозмірний з мікрорайонами:

Цей файний пост оцінили:

SHOW MUST GO ON!

Bogatyr
    Guest
    Вовкулака!
    Прекрасний огляд! Видно, що місто гарно розвивається.
    І приємно, що мене тут цитують :-)

Цей файний пост оцінили:

Last edited by Bogatyr; 28-07-2016 at 10:39.

Гетьман Аватарка Voron
    Постів
    6,978
    Подякували: 18,167
    Цитата Originally Posted by Vovkulaka View Post
    ... Зате Тернополю нарешті повезло з мером. У місті нарешті з'явився мер який зрозумів, що можна не тільки просто красти але й красти і при цьому щось робити. За останні два роки місто сильно змінилось в питанні благоустрою. Цим питанням нарешті почали займатись чого не робили з 1991 року. Але про все по-порядку.
    О, а я, як раз, два роки в Тернополі і не був. Треба буде з'їздити, подивитись - що змінилось.

Коли мова заходить про ресторани в Тернополі, не можна забувати про "Старий Млин". Теж давно не був, але свого часу там було дуже смачно.

Цей файний пост оцінили:

Гетьман Аватарка Voron
    Постів
    6,978
    Подякували: 18,167
    А що змінилось з мером в Тернополі? Наче ж Надал вже другий термін мером працює. Тому, думаю, покращення, що відбуваються, наслідок, скоріше, децентралізації. Хоча, здається у перший термін при Надалі теж щось робилось. Пам'ятаю про тротуари з підігрівом.

Сотник
    Постів
    1,802
    Цитата Originally Posted by Voron View Post
    О, а я, як раз, два роки в Тернополі і не був. Треба буде з'їздити, подивитись - що змінилось.

Коли мова заходить про ресторани в Тернополі, не можна забувати про "Старий Млин". Теж давно не був, але свого часу там було дуже смачно.
    От що означає рідко приїжджати. "Старий Млин" та "Фламінго" - два ресторани побудовані поруч. На фото видно обидва. Зараз підкоректую текст.
    SHOW MUST GO ON!

Сотник
    Постів
    1,802
    Цитата Originally Posted by Voron View Post
    А що змінилось з мером в Тернополі? Наче ж Надал вже другий термін мером працює. Тому, думаю, покращення, що відбуваються, наслідок, скоріше, децентралізації. Хоча, здається у перший термін при Надалі теж щось робилось. Пам'ятаю про тротуари з підігрівом.
    Зміни настільки разючі, що у мене склалось враження, що новий мер))) Та й ніхто з моїх співрозмовників ні разу не заікнувся про децентралізацію. Просто розказували, що змінилось. Тому я подумав, що тут новий мер.
    SHOW MUST GO ON!

Свідомий Аватарка Veles
    Постів
    23,360
    Подякували: 40,881
    Дякую за звіт. Щиро розповів, без хизування. Мені місто сподобалось.

Цей файний пост оцінили:

Інформація теми

Users Browsing this Thread

Дану тему дивляться 1 користувачів. (0 користувачів та 1 гостей)

Ваші права

• Ви не можете створювати нові теми
  • Ви не можете відповідати
  • Ви не можете постити додатки
  • Ви не можете редагувати свої пости
  •