а, точно
правда не зрозуміло звідки вони взялися в оточенні Бандери
а, точно
правда не зрозуміло звідки вони взялися в оточенні Бандери
та чому, він же якраз останні 15 років тусив лише з еміграцією, цілком логічно, що і баняки могли в Європу до нього їздитиThis quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Бровари будуть чинити опір
Не думаю, що у бідних баняків з Канади було багато фінансових можливостей подорожувати в Німеччину
а чому бідних? хіба а кінці 50-х вже не було заможних нащадків українських емігрантів?This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
плюс можливо то взагалі європейські баняки так розмовляють)
Ні я думаю на той момент всі західняки так розмовляли, можливо навіть самий Бандепа. Просто мова в Україні змінилась, а в еміграції залишилась така сама, як сто років тому, бо діаспора знає українську або по книжкам, або від батьків\дідусів.
Нажаль більшість в еміграції і зараз бідні, а тоді у 50-ті точно всі бідними були, ну може декілька успішних бізнесменів і було, але подорожувати тоді взагалі коштувало дорожче.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
ну так, є схожість така і в Бандери та Волошина з вимовою) але в того диктора ще більший акцент ніж у них)This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
а є для порівняння аудіо запис якогось діяча з лівобережної України тих часів? може ми реально всі так раніше розмовляли і Шевченко звучав так само як той диктор?![]()
Ну ось фільм Довженка 1939 року, мова один в один як сьогоднішняThis quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
значить то просто на Галичині був акцент свій в ті часи, який і зараз трішки лишився
Шеву ж пробували відтворити))
Last edited by USSR-UA; 08-11-2021 at 16:04.
І не трішки лишився. Підписаний в YouTube на цю пару (дуже тішить, що з'являється якісний україномовний тревел-контент).This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Він з Полтави, вона зі Львова. Живуть в Києві, одружились в Одесі) Ніби в них має акцент синхронізуватися один з одним, але якщо прислухатися, то чутно, що в неї є характерна львівська вимова)
мені завжди галицька мова більше подобалася ніж київська, але та від диктора 1959 року ще краща![]()
Прилуцький краєзнавчий музей відтворив у форматі 3D втрачену козацьку фортецю 17-19 століть. Основу Прилуцької фортеці складали міцні дерев’яні стіни, а для максимальної безпеки навколо був зведений 12-метровий вал та глибокий рів. Укріплене місто займало площу понад 30 га. Всередині знаходився палац князів Вишневецьких, полкова канцелярія, ратуша, суд, острог. Прилуцька фортеця, як і Чернігівська, входять у десятку найбільших міст-фортець Лівобережної України.
https://museumpryluky.org.ua/vr/#sce...5.4/13.6/110.2
На історії без міфій вийшла серія про Зелений Клин. Я ще не дивився, але думаю пана Майдана це зацікавить )
мені теж вибивало в ютубі, але ще не дивився)This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Я вже подивився, цікаво вийшло, але ти вже все це описував у оригінальній своїй статтіThis quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
До речі статтю так і не дозволяють залишити у вікі, попри посилання на підтвердження докторів історичних, юридичних та географічних наук і навіть учасника тих подій історика Івана Світа. Тикнули мені документи з інституту історії, де на запит про існування Української далекосхідної республіки відповіли "ми не знаємо, але мабуть не було". Підари навіть не хочуть залишити статтю у вигляді як "проект держави", зате про статтю Новоросія у них питань немає.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Ну тут вони мене підловили на назві, все ж частіше використовували Далекосхідна Україна та Зелена Україна, а я створив статтю під назвою Українська Далекосхідна Республіка, цю назву заявили наші історики у Голосі України і фонд Україна-Русь. Але коли вже перебрав сотні джерел, то все ж ця назва і правда рідко зустрічається, набагато частіше саме Далекосхідна Україна/Зелена Україна/Держава Зелений Клин. Але адмінів перейменування теж не влаштовує, вони хочуть видалити будь-якою ціною.
Просто є такі факти:
1. Створення Української Далекосхідної Крайової Ради - законодавчий орган;
2. Створення Українського Далекосхідного Секретаріату - виконавчий орган;
3. Десять Українських Далекосхідних Окружних Рад, які координували діяльність українців на місцях;
4. Формування власної армії, створення власних сотень і відправка їх на допомогу УНР;
5. Всеукраїнські далекосхідні з'їзди, де на 3-му заявили про прагнення створення української держави на Далекому сході і відправили делегата в УНР, щоб потім цю державу приєднали як колонію;
6. Незалежність вони не проголосили, це так, але на 5-му з'їзді стояв в порядку денному проект проголошення держави. Але він не відбувся через ліквідацію державницького руху москалями;
Тобто для порівняння, це як УНР в періоді до 22 січня 1918, тобто держава у стадії формування. Але адміни вважають, що цього не достатньо для статті.
Велика проблема у тому, що у нас жоден історик не робив видання на цю тему і тому я збирав інфу по піщинці, а найповніше видання на цю тему написане російським істориком українського походження у Росії і він оминає тему державності у своїй книзі. Саме цим апелюють адміни, раз не згадує - то не було. Але вже наведені факти підтверджують як мінімум проектування такої держави та її існування у формі колонії УНР. Можливо був факт і проголошення, але документи знищили в 1918 і тепер ми вже мабуть інколи не дізнаємось що було на піку подій на Зеленому Клині.
Просто для мене тема дуже цікава і важлива, що українці можуть самоорганізовуватись у рабських умовах навіть за тисячі кілометрів від дому. Плюс брати мого предка теж були переселені з сім'ями на Зелений клин, тож тут ще і особистий фактор.
Запоріжжя у 1941 році. https://www.youtube.com/watch?v=nkLKg_PuDBM
Дану тему дивляться 1 користувачів. (0 користувачів та 1 гостей)