Найрозвиненіший з-поміж маріонеткових режимів совка, виглядало явно не гірше Югославії. Всі фото 1985-89.
![]()
Найрозвиненіший з-поміж маріонеткових режимів совка, виглядало явно не гірше Югославії. Всі фото 1985-89.
![]()
це не перемога а повна зрада
А хіба DDR не розвиненіша була?This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Бровари будуть чинити опір
Мені здається що ні, їх же освободітєлі непогано помародерилиThis quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
наскільки я відаю, Югославія була значно крутішою за Чехословаччину. Може вони схоже поглядають через те, що Чехословаччина була розвинутою країною до 1938 року.
Я це на рандом сказав бо візуально вони найрозвиненішими здалися. А чим Югославія була крутішою?This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
ну Словенія - так, але інші були відсталіші)This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Бровари будуть чинити опір
Дивлячись в чому. У промисловості - точно ніт. Скажімо, ці ж самі легкові автомобілі. Юги штампували малолітражку "Застава", яка взагалі спочатку була ФІАТом-600. У той час як чехи будували "Шкоди" та "Татри". А мотоцикли "Ява", які стали у СРСР легендою? А трамваї та тролейбуси, якими чехи насичували половину Радянського Союзу?This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Югославія у 1960-70-х пустила під ніж майже весь міський електричний транспорт, зберігши його тільки у декількох містах - Загребі, Осієку, Белграді та Сараєво. Чехословаччина ж плекала свої тролейбусні та трамвайні системи - і у більшості випадків вони збереглися і досі, навіть у містечку Опава на 56 тисяч жителів:
Якістю життя пересічного громадянина. Чехословаки не мали таких свобод та можливостей як югослави.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
і інженери які працювали на виробництві Шкод жили як ніщеброди у порівнянні з югославамиThis quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote![]()
Тут важко щось сказати, я не маю докладних відомостей про можливості тих чи інших. Знаю, наприклад, що селяни у Югославії були досить бідні. Чому вони масово не виїхали за кордон, для мене це загадка.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Ще знаю, що жителі країн СЕВ вільно їздили один до одного, наприклад, поляки чи чехи їздили відпочивати на Балатон та в Болгарію і навпаки. От наскільки важко було поїхати на Захід, я не знаю. Хоча герої книжок Хмелевської ще у 60-х досить вільно відвідували західні країни.
Щодо інженерів, то я не знаю, чи у югославів вони взагалі були, враховуючи, що всі "Застави" - це трохи видозмінені "Фіати", а от інженери "Шкоди" постійно самі оновлювали свій модельний ряд.
Я теж не відаю, але якось загальне відчуття таке, що у Югославії було більше особистих свобод і можливостей реалізуватись ніж в Чехословаччині
вони й досі ще бігають, є живі екземляри.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
схожа на радянські зубила
Тут хороша серія фільмів. Колись дививсь, але зараз на ніч ще раз перегляну
Югославія була крутішою бо мала безвіз із багатьма західними країнами типа Австрії та Італії, і мало того, югослави там вільно працювали. Ні чехи ні тим більше поляки, не мали такого рівня свобод.
Югославія була реально незалежною, не відміну від режимів Варшавського Договору, це звісно найбільша різниця.
Дану тему дивляться 1 користувачів. (0 користувачів та 1 гостей)