У Китаі багато будують. Там є гарні кредитні програми для китяїців та й ціни цілком підйомні ?
У Китаі багато будують. Там є гарні кредитні програми для китяїців та й ціни цілком підйомні ?
Вы извините, что я матюкаюсь, просто, блядь, как тут не матюкаться.
Щодо кредитних програм - багато не знаю. Чув від китайців, що умови (як для них) не дуже. Секрет полягає в тому, що китайці (особливо покоління до 80-тих) відкладають гроші під "матрац". У них щодо цього навіть є жарт: "Китайська бабуся відкладає все своє життя (тяжко працює, економить і т.д.), наприкінці життя купує власну нерухомість і лише 2-3 роки може насолодиться спокійним проживанням. Американська ж бабуся все життя живе у кредит, зате у власному будинку та насолоджується життям".This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Стосовно цін, станом на липень 2016 середня ціна в 100 містах складає 12 009 юанів ($1 807) за м/кв. Середня зарплата (у цих 100 містах) - 3000 - 4000 юанів у місяць, але напевно не знаю. Тому, ціни більш-менш підйомні.
У Шеньчжені (думаю, що так само і в Пекіні та Шанхаї) - 69 843 юанів ($10 509) за м/кв. Щодо Шеньчженю, то середня зарплата десь 5000 - 6000 юанів у місяць: нерухомість дуже непідйомна. Тому, багато китайців працює у так званих "містах першого ешелону" (1 tier cities) - Шеньчжень, Пекін, Шанхаї та відкладає гроші і вже купує нерухомість в себе вдома.
Будують багато, бо людей дуже багато - 1 мільярд 300 мільйонів офіційно і десь 1 мільярд 500 мільйонів неофіційно. Для прикладу, у провінції Хунань мешкає 63 мільйони людей і багато хто з них має бажання придбати нерухомість в 7 мільйонній столиці цієї провінції - Чанша.
"Для того щоб знайти себе у майбутньому, досить часто потрібно пожертвувати чимось сьогодні"(с) Олексій Геращенко, викладач НАУКМА та kmbs
Чанша, продовження.
Старий центр
Забудова навколо
![]()
"Для того щоб знайти себе у майбутньому, досить часто потрібно пожертвувати чимось сьогодні"(с) Олексій Геращенко, викладач НАУКМА та kmbs
Вражають масштаби і масовість висотної забудови, але якось депресивненько все виглядає.
Так, цікавої житлової забудови я не спостерігав. Є цікаві офісні/готельні проекти, але власне житлові комплекси трохи депресивні.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
В них опалення немає, у Чангші... Набагат простіше будувати.
Не те слово. На цей китайський новий рік (27 січня - 3 лютого) подорожувало 500 - 700 мільйонів китайцівThis quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote![]()
Бо це південь і нема мінусових температур, а влітку дуже і дуже спекотно.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Там по дуже довго +5 C узимку, ґиґнути від холоду спокійно можна....
А що ти там у Чангші робиш? В мене там теж зв'язки є.
Я їздив у гості.
Щодо зими, то згоден: хоч і плюсова температура, але від холодно-волого повітря мерзнеш швидко.
Шеньчжень
![]()
Шеньчжень. Метро
![]()
ОГО! Смотрю с телефонами еще похлеще чем в Украине. От них просто не отрываются почти всеThis quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Вы извините, что я матюкаюсь, просто, блядь, как тут не матюкаться.
Всегда убивает китайское небо...
Зеля лох, наївся блох,
Сів на лавочку і сдох!
Так, у телефонах всі сидять. Бачив як на вулиці дівчина втикаючи в телефон врізалася у стовб...This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
У Гонконці, у годину пік, бачив чувака у переході між станціями, який йшов і дивився на планшеті відео.
У Шеньчжені, порівняно з іншими містами, ще дуже ясне небо.This quote is hidden because you are ignoring this member. Show Quote
Шеньчжень
Черга на рентгенівський сканер багажу. В усіх містах Китаю перед входом у метро перевіряють багаж, у Пекіні ще стоїть рамка
![]()
Шеньчжень
![]()
Дану тему дивляться 1 користувачів. (0 користувачів та 1 гостей)