Originally Posted by
Voron
У випадку с Зеленським я, чомусь, впевнений, що не буде такого, що він здасть Україну Путіну з однієї простої причини - Путін тупо з ним за один стіл не сяде. Якщо станеться таке, що він стане президентом, то, гадаю, сценарій буде таким: півроку Зеленський буде виступати з пафосними беззмістовними промовами про те, як все треба змінювати. Але це не матиме жодних наслідків. Потім, на парламентських виборах під його вивіскою в парламент зайдуть старі кадри Коломойського (типу Паліци та інших), сформують більшість, призначать підконтрольного Коломойському прем'єра, який, де факто, й стане головною особою в державі. Про Зеленського всі швидко забудь, а на наступних виборах поміняють.
Порошенко - це є гарантія продовження прозахідного курсу, але рух на Захід тісно пов'язаний із реформами всередині країни, а як реформатор, на моє переконання, Порошенко себе вичерпав. Всі основні досягнення в питанні реформування (не томос чи безвіз) - це перший рік-два його президентства. З того часу все забуксовало. По одних реформах спостерігається шалений відкат (як то поліція наприклад), інші всіми правдами та неправдами гальмуються (земельна реформа).
По Гриценку/Садовому - погоджуюсь. Їх, якщо обирати, то треба обирати з гарантією більшості в парламенті. Навколо них багато нормальних людей зараз об'єднуються. Може вийти нарешті реально потужна проєвропейська політична сила, а не колишня ПР під іншою вивіскою.
Тимошенко - як завжди буде на словах казати одне, насправді робити інше.
Підсумовуючи, як і раніше, вважаю, що найкращий варіант - це залишити Порошенка на другий термін, але позбавити його фракції в парламенті. Щоб більшість сформувалася навколо Гриценка/Садового, хтось з них став новим прем'єром. І хай собі Порошенко займається зовнішньою політикою й армією, а вони реформують країну. Тільки, я думаю, при такому розкладі Порошенку вже не цікава буде зовнішня політика й армія й він всі свої ресурси пустить на боротьбу з парламентом й урядом.